Wonen in een luxe appartement op de Lichtenberg

Laatste update: 16-06-2019 om 13:00.  Voor onze eerste nieuwsbrief 19.1, ga dan naar de 'Het Laatste Nieuws' webpagina.

De wonderen zijn de wereld nog niet uit

Wonen in een luxe appartement op de Lichtenberg voor een betaalbare prijs en ook nog eens bijdragen aan een beter milieu, kan dat? Ja dat kan! Op het terrein van voormalig ziekenhuis 'De Lichtenberg' kan door particulieren samen een klein appartementen complex worden gerealiseerd. Een groep enthousiastelingen wil die uitdaging aangaan en heeft daarvoor een CPO vereniging opgericht om een duurzaam gebouw met wat luxere appartementen te realiseren voor mensen die hun derde levensfase ingaan. We streven er naar dat we er zo lang en vitaal mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen.
Er is plaats voor maximaal negen appartementen die in grootte kunnen variëren tussen 150 en 70 m2. Er zijn nog plaatsen vrij.

Wil je meer van ons initiatief weten, lees dan verder op onze webpagina's. Je kunt ook direct contact opnemen met ons via e-mail cpo.kleinlichtenberg@gmail.com. We informeren je dan graag over de laatste stand van zaken met betrekking tot ons project.
Deelname staat open voor iedereen die de doelstelling van de vereniging deelt.

Deze web pagina wordt de komende tijd regelmatig geactualiseerd naarmate de datum nadert waarop het terrein van het oude ziekenhuis bouwrijp is gemaakt. Wie er langs rijdt kan nu zien dat er riolering, e.d. wordt aangelegd.
De oorspronkelijke planning is met een flink aantal maanden vertraagd. Dit betekent dat het gebouw naar de huidige inzichten pas op zijn vroegst medio 2023 kan worden opgeleverd. Zie hieronder voor een globale planning.
Inmiddels is de inschrijvingsperiode door de gemeente per 13 juni j.l. eindelijk geopend. De biedingsdocumenten dienen voor 8 januari 2020 voor 12.00 uur te zijn ingediend. Nu kunnen we echt aan de gang om tot een goed bod te komen om de grond te verwerven.

Verwachtingsmanagement


Locatie van het Luxe Appartement Klein Lichtenberg/Vondellaan
Bouwvlak van het kavel Luxe Appartement Klein Lichtenberg

In de linker figuur ziet u waar de locatie van het te bouwen apartementen gebouw komt te staan. In het rechter plaatje ziet u welke afmetingen de locatie zal krijgen.
Nadere informatie in de vorm van het huidige Kavel paspoort kunt u lezen in dit PDF document Ben je geïnteresseerd en wil je meer weten over de locatie en wat Collectief Privaat Opdrachtgeverschap (CPO) inhoud, ga dan naar de website van de gemeente: wonen op de Lichtenberg.

Voor verdere informatie zie de volgende webpagina Nadere Details

Globale planning op basis van de door gemeente genoemde termijnen:

• Inschrijven bij de gemeente start 13 juni 2019 - 8 januari 2020
• Toewijzing en gunning door de gemeente januari - half maart 2020
• Ontwerpfase van het gebouw maart - december 2020
• Vergunningsfase december 2020-december 2021
• Betalen koopsom en levering van de grond februari 2022
• Bouwfase februari 2022 - voorjaar 2023
• Oplevering en bewonen van de appartementen zomer 2023

De Vereniging CPO Klein Lichtenberg

De Vereniging Collectief Private Ontwikkeling 'Klein Lichtenberg' heeft de ambitie en het doel om dit project te realiseren.

Foto van het bestuur voorjaar 2019
De bestuursleden zijn van rechts naar links:
 - Voorzitter: Peer de Vries
 - Lid: Ellen Otten-van Nuenen (per 1 juni opgevolgd door Pieter Smeijer)
 - Secretaris/Penningmeester: Jan Willem Teunisse

Informatie over de voorgang kunt u volgen in de rubriek het Laatste Nieuws.


Top